Wij zijn Eureca

Ooit begonnen als zelfstandige met een sterke mening over de ‘grote’ jongens in de arbowereld en uitgegroeid tot een onafhankelijk en specialistisch team. Wij zijn Eureca en zijn graag jouw partner in begeleiding, advies of onderzoek.

Als Eureca kiezen wij duidelijk voor een aantal kernwaarden, dit is wie wij zijn. Met deze kernwaarden is één ding zeker: wij zijn er samen voor jou.

maak kennis met het team

Wij zijn Eureca

Ooit begonnen als zelfstandige speler die het anders wilde doen dan alle anderen en uitgegroeid tot een onafhankelijk en specialistisch team. Wij zijn Eureca en zijn graag jouw partner in begeleiding, advies of onderzoek.

Als Eureca kiezen wij duidelijk voor een aantal kernwaarden, dit is wie wij zijn. Met deze kernwaarden is één ding zeker: wij zijn er samen voor jou.

maak kennis met het team

Het DNA van Eureca

De drijfveer om met Eureca te starten is voortgekomen uit een aantal idealen. Inmiddels 15 jaar later zitten deze idealen diep in ons DNA. Wij laten je graag kennis maken met onze kernwaarden, ons DNA:

Een verlengstuk van je bedrijf

Wij zien onszelf niet als ‘leverancier’ of als ‘die mensen van de verzuimbegeleiding’. Wij voelen ons echt een verlengstuk van jouw bedrijf. Dat ‘samen’ gaat verder dan de relatie tussen twee organisaties.

Wij geloven dat als iedereen samenwerkt in een dossier of project het beste resultaat wordt behaald. Dus als werknemer, werkgever, bedrijfsarts, casemanager en alle andere betrokkenen allemaal werken aan hetzelfde einddoel.

Wij stoppen niet zodra het takenlijstje is afgerond. Wij zetten graag nog een stapje extra, zodat we écht van toegevoegde waarde zijn. Want wij voelen ons een verlengstuk van jouw bedrijf.

De klant staat altijd centraal

Samen gaan we de uitdaging aan om regie te houden op verzuim, voor werknemer en werkgever. We kennen onze klanten en die staan altijd centraal. Elke klant heeft zijn eigen contactpersoon, maar onderling zijn we van alle dossiers op de hoogte en overleggen we over de beste aanpak. Ons inleven in jou als klant vinden wij heel normaal.

Op die manier leer je ons goed kennen maar dat is omgekeerd ook zo. Jouw collega’s zijn voor ons geen kwestie van personeelsnummers of geboortedatums, maar werknemers met een voor- en achternaam waar wij alle aandacht voor hebben.

Wij zijn een klein, specialistisch team. Juist om de menselijke kant centraal te kunnen houden. Die persoonlijke aanpak is een bewuste keus.

Wij kijken naar wat wél kan

Of het nu gaat om de re-integratie van een individuele medewerker of om het realiseren van structureel passend werk voor iedereen, wij geloven in oplossingen. Als heel veel niet kan, kijken wij naar wat nog wél kan.

Als een buschauffeur geen buschauffeur kan zijn, wat zou hij of zij dan nog wel kunnen? Wij gaan in gesprek en zoeken het uit. Wij nemen geen genoegen met “wij hebben geen werk” of “hij/zij kan niet meer werken”. We behandelen iedere werknemer gelijk, welke functie die ook heeft en focussen op wat wél kan voor het beste resultaat.

En als we dan samen tot de conclusie komen dat er intern echt geen passende oplossing is, zoeken we verder. In ons netwerk, met 2e spoor partners, bedrijfsartsen, coaches, behandelaars en het UWV.

Je betaalt alleen voor wat je krijgt

Eureca is voortgekomen uit de wens om de beste dienstverlening te bieden aan haar relaties, het beter te doen dan alle anderen. Wij zijn ervan overtuigd dat dat alleen kan als je onafhankelijk bent. Eureca Advies is geen verlengstuk van belangen van een verzekeraar, accountant of private equity investeerder, maar gewoon een team professionals met liefde voor het vak.

Wij staan voor onze idealen. Zo vinden we het belangrijk dat je alleen betaalt voor wat je krijgt. Het model met een aantal standaardpakketten vinden wij maar niets. Dan betaal je voor dingen die je niet nodig hebt of medewerkers die nooit ziek zijn. Bij ons betaal je alleen voor wat je afneemt.

Dit uitgangspunt geldt ook voor onze providerboog. Die selecteren wij op kwaliteit. Hun facturen berekenen we zonder opslag door. Zo blijven we onafhankelijk en kunnen we ons uitsluitend richten op jouw belangen.